pondělí 13. února 2012

Jeden z headlinerů letošního Rock for People, hvězda dubstepu a electro stylu SKRILLEX

Jeden z headlinerů letošního Rock for People, hvězda dubstepu a electro stylu SKRILLEX, dnešní noci dosáhl na tři ceny Grammy
 Hned tři gramofonky si z nočního udílení cen Grammy v americkém Los Angeles odnesl čtyřiadvacetiletý Sonny John Moore alias SKRILLEX - první potvrzený headliner letošního festivalu Rock for People. Proměnil tak celkem tři z pěti nominací, a to v kategoriích Nejlepší taneční nahrávka (Best Dance Recording), Nejlepší taneční / elektronické album (Best Dance / Electronica Album) a Nejlepší remixovaná neklasická nahrávka (Best Remixed Recording, Non-classical). Zařadil se tak po bok kapel jako The Chemical Brothers, Daft Punk nebo Basement Jaxx, jež ve sledované kategorii Dance / Electro získaly ceny Grammy v posledních letech.

V prvních dvou zmíněných kategoriích zabodoval SKRILLEX díky své v pořadí třetí nahrávce ze sklonku roku 2010 Scary Monsters and Nice Sprites, jež vyšla na labelu Big Beat / Atlantic. K masové odezvě přispěla i distribuce tracků z tohoto EP prostřednictvím specializovaného portálu Beatport. Na pultech obchodů se deska objevila až s odstupem na jaře loňského roku. Ve třetí kategorii Grammy Awards uspěla Skrillexova nahrávka Cinema. Dubstepový producent a vizionář Skrillex vystoupí vůbec poprvé v České republice coby jeden z headlinerů letošního ročníku festivalu Rock for People.
Těžko v progresivních vodách elektroniky hledat větší a vlivnější jméno než Sonny John Moore aka Skrillex. Tento DJ a producent s nezaměnitelnou vizáží totiž skul do křepčící masy dvě doposud svárlivé skupiny fanoušků: příznivce elektroniky, konkrétně dubstepu, a tvrdé hudby – kupříkladu Korn nebo Nine Inch Nails, jejichž nahrávky prošly Skrillexovými strojky. Samozřejmě, najdou se i tací, kteří spojení dubstepu a metalu označují za hybridní, trnem v oku či uchu je jim i jeho spolupráce s popovými idoly jako Kate Perry nebo Black Eyed Peas. To ale nic nemění na skutečnosti, že (nejen) na specializovaných portálech lidé hledají Skrillexovo jméno a jeho „hudební dekonstrukci“ 50krát častěji než ostatních producentů...
"Deska Scary Monsters and Nice Sprites nám přišla od počátku skvělá a v mnoha ohledech zlomová pro dubstepovou a electro scénu. Hlavním důvodem, proč jsme Skrillexe oslovili, jsou ale jeho výbušná živá vystoupení. Dokáže strhnout klidně tisíce  lidí na beaty, které byly ještě před nedávnem klubovou, de facto uzavřenou záležitostí. Nepochybujeme, že Skrillexův set bude patřit k vrcholům letošního Rock for People, který pojímáme ve stylu oslav 18. narozenin. V jeho produkci si najdou své i zarytí rockeři, o fanoušcích hard & heavy ani nemluvě, protože to je muzika, se kterou Skrillex ve své produkci pracuje neustále,“ říká Michal Thomes z Ameba Production, která je tradičním pořadatelem festivalu Rock for People a Skrillexe představí v exkluzivní česko-slovenské premiéře.


Žádné komentáře:

Okomentovat